Tvrtka za obavljanje komunalnih djelatnosti grada Kaštela

Alen Lučić novi je direktor tvrtke Zeleno i modro

04.04.2018.

Prema odluci Skupštine gradske komunalne tvrtke Zeleno i modro, od prvog dana travnja ovu tvrtku u narednom četverogodišnjem mandatu, vodi 39-godišnji struč.spec.oec. Alen Lučić.

Skupština je održana prošlog četvrtka i na njoj je donesena odluka o opozivu i razrješenju jedinog člana Uprave, dosadašnjeg vd direktora Ivana Čaglja, kao i odluka o posebnim uvjetima za imenovanje jedinog člana Uprave – direktora i sukladno odredbama o osnivanju društva, kojima se ne predviđa raspisivanje natječaja, odluka o imenovanju novog direktora. Prema toj odluci mandat novog direktora započeo je 1. travnja.

Alen Lučić rođen je 1979. godine u Splitu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao na Ekonomskom fakultetu te stekao naziv stručni specijalist ekonomije. Trenutno je na poslijediplomskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
Do sada je 14 godina radio u Podravki, kao prodajni predstavnik, a potom i asistent regionalnog voditelja prodaje, a posljednje dvije godine bio je direktor komunalnog društva „Meštralun“ iz Milne.

Da podsjetimo, komunalna tvrtka Zeleno i modro, kojoj u nazivu stoji, za održavanje čistoće i odlaganje komunalnog otpada, osnovana je 2012. godine, kada je gradonačelnik Kaštela bio Josip Berket, a samo dvije godine kasnije, kada je na čelo grada došao Ivan Udovičić, tvrtka je stavljena u stanje mirovanja. Odlukom Gradskog vijeća od početka ove godine ponovno je aktivirana i do imenovanja novog direktora, vršitelj dužnosti bio je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

Prva i za sada jedina djelatnost nakon ponovne aktivacije joj je organizacija, kontrola i naplata parkinga, a kako je Zeleno i modro registrirano za još cijeli niz komunalnih djelatnosti poput održavanja čistoće, odlaganja komunalnog otpada, održavanja javnih površina, javne rasvjete, groblja, prijevozom i drugim komunalnim poslovima, što su planovi u skoroj budućnosti, hoće li biti konkretnijih zapošljavanja, nabavke opreme i slično, Portal će donijeti nakon razgovora s novim direktorom Alenom Lučićem.

Last modified: 29.03.2021.

Skip to content