Tvrtka za obavljanje komunalnih djelatnosti grada Kaštela

Zeleno i modro preuzima odvoz smeća

08.06.2018.

Prema Planu razvoja sustava gospodarenja otpadom, koji je vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća prezentirao direktor tvrtke Zeleno i modro, Alen Lučić, do kraja 2019. godine, ova gradska komunalna tvrtka preuzet će prikupljanje i odvoz smeća s područja Kaštela od splitske tvrtke Čistoća.

Kao što i je glavni cilj tvrtke Zeleno i modro, ova će tvrtka tako uskoro gospodariti otpadom, odnosno odvoziti smeće iz 12500 domova, 675 tvrtki i 1865 turističkih smještajnih jedinica, koliko ih u ovom trenutku ima u Kaštelima.

– Ovaj plan za sada se više sastoji od analize postojećeg stanja i potreba, a vremenom ćemo ga nadograđivati – kazao je direktor Lučić.

Tvrtka Zeleno i modro za potrebe navedene djelatnosti, nabavit će nekoliko vozila različitih dimenzija i kapaciteta, kojima će se odvoziti miješani komunalni otpad te razvrstani otpad, Nabavka vozila i ostale potrebne opreme financijski bi se pokrila dijelom iz Fonda za zaštitu okoliša, a dijelom putem kredita i leasinga. Za potrebe obavljanja ove djelatnosti tvrtka Zeleno i modro zaposlila bi 35 djelatnika.

U skladu s planiranim, odvoz otpada organizirao bi se „s kućnog praga“ za većinu građana te putem zajedničkih spremnika za stanovnike starih jezgri i stambenih zgrada, i to šest dana u tjednu kada bi ga odvozili djelatnici Zeleno i modro, a sedmi dan djelatnici Vlastitog pogona. Cijena bi ovisila o količini prikupljenog otpada. Miješani otpad odvozit će se na Karepovac, jer je s Gradom Splitom napokon postignut dogovor.
Među vijećnicima koji su sudjelovali u raspravi o ovom Planu bio je i nezavisni Josip Berket, koji je naglasio važnost odvajanja bio otpada te SDP-ovac Dražen Đaković, koji je uputio primjedbu na nedostatak jasnih financijskih podataka i stavki u Planu, pa se tako ne znaju ni predviđene cijene odvoza niti plaće budućih djelatnika.
Inače tvrtka Zeleno i modro javila se na natječaj za nabavku približno 40 tisuća novih spremnika za smeće.

Last modified: 29.03.2021.

Skip to content