Tvrtka za obavljanje komunalnih djelatnosti grada Kaštela | Rad sa strankama Ponedjeljak – Petak: 08:00 – 14:00

Kaštela blistaju, Zeleno i modro realiziralo još jedan projekt

08.09.2023.

Gradonačelnik Denis Ivanović i Alen Lučić, direktor „Zelenog i modrog „ svečano otvorili treće reciklažno dvorište u Kaštelima.

Uzme li se u obzir broj stanovnika, Kaštelani su po pitanju prikupljanja i zbrinjavanja otpada, stopi odvajanja, te  izgradnji komunalnih objekata za odlaganje smeća – prvaci Splitsko dalmatinske županije.

Svjedoči  tome danas, svečano otvoreno, treće reciklažno dvorište na području istočnog djela grada, točnije na području Kaštel Sućurca, smješteno u neposrednoj blizini ulaza u cementaru  Sv. Juraj.

 

Uz već od prije tri godine otvoreno reciklažno dvorište u Rudinama, kao i reciklažno dvorište za zbrinjavanje građevinskog otpada u sućuračkoj kavi kojeg su realizirali Grad Kaštela i tvrtka Cemex  Hrvatska, jedinog takvog u županiji, Kaštelani će od danas brojne vrste otpada moći odlagati u Sućurcu.

To će im svakako smanjiti, kako troškove prijevoza tako i uštedu vremena.

-Grad Kaštela za ovaj projekt izdvojio je 5 milijuna kuna vlastitih sredstava. Na ovaj način građanima Kaštel Sućurca, Gomilice i Kambelovca olakšali smo odlaganje brojnih vrsta otpada jer ga više neće trebati voziti do Rudina. Zemljište od oko 2000 kvadrata u najam je uzeto od tvrtke Cemex Hrvatska, a mjesečni najam njegova korištenja biti će nešto više od 350 eura. Reciklažno dvorište u Sućurcu, poput onoga u Rudinama  od građana će preuzimati različiti otpad, više od 20 vrsta. Ovim putem moram izraziti zadovoljstvo što smo u svega tri godine, unatoč određenim kritikama od strane gradske oporbe, napravili ono u što je malo tko vjerovao. Grad blista kao nikada do sada a na tome zahvaljujem vrijednim zaposlenicima Zelenog i modrog na čelu sa direktorom Alenom Lučićem-kazao je danas predstavnicima medija gradonačelnik Denis Ivanović.

Prvi čovjek kaštelanskog komunalnog poduzeća Alen Lučić pojasnio je što će sve građani moći odlagati u sućuračkom reciklažnom dvorištu.

-Riječ je o raznom namještaju i bijeloj tehnici, elektronskom otpadu, baterijama, različitom metalnom, staklenom, plastično i papirnatom otpadu. Da Vam slikovito pojasnim, većini otpada koji nema mjesto u organiziranom odvozu odvojenog otpada, a posebno ne u miješanom komunalnom otpadu. Dosadašnja praksa nam ukazuje da građani sve više koriste reciklažno dvorište u Rudinama gdje besplatno zbrinjavaju otpad i vjerujem da će tako biti i ovdje na novoj lokaciji-kazao je direktor Alen Lučić.

Građanima na znanje, lokacija novog reciklažnog dvorišta u Kaštel Sućurcu lako je dostupna jer se nalazi uz samu staru kaštelansku cestu kod CEMEX-ove tvornice Sv. Juraj.

Važna informacija za buduće korisnike ovog objekta za besplatno zbrinjavanje otpada je da prilikom korištenja usluga reciklažnog dvorišta građani moraju predočiti osobnu iskaznicu i račun poduzeća Zeleno i modro.

Pravnim osobama i obrtnicima nije dozvoljeno besplatno odlaganje  otpada u reciklažno dvorište.

Radno vrijeme novog reciklažnog dvorišta u Kaštel Sućurcu je:

 PONEDJELJKOM, UTROKOM, SRIJEDOM I SUBOTOM

08:00-14:00

ČETVRTAKOM I PETKOM

12:00- 18:00

 

 

Reciklažno dvorište u Rudinama za građane će biti otvoreno u suprotnim terminima od ovog novootvorenog, dok će subotom, oba, na raspolaganju građanima biti u vremenu od 8 do 14 sati.

Last modified: 08.09.2023.

Skip to content